14 Temmuz 2009 Salı

Dünya Güzeli Fıstık Çamı

DÜNYA GÜZELİ FISTIK ÇAMI

Hayat hep olumsuzluklarla doludur diyenlere inanmayın…

Küçük Asuman’ın yaz tatili büyük bir deniz kazası ile başlar. Dedesinin Balıkesir Gömeç’teki evine gitmek üzere feribotla yola çıkan Asuman ve annesi yaşadıkları korku dolu anları, kendilerini kurtaran Rumen şilebinde çalışan Türk denizci Sefer’in yardımı ile atlatırlar. O andan itibaren hayatlarında beklemedikleri değişikler olmaya başlayacaktır.

Tesadüflerin insan hayatında oynadığı rolün hiç de az olmadığı anlatılır Asuman’ın hikayesinde. Dedesinin evinde yeni arkadaşlar ve şehir hayatına hiç benzemeyen bir çevre içerisinde o güne kadar tatmadığı mutluluklar onu beklemektedir.

“Hayata daima olumlu bakmak, hayatın olumsuzluklarını insandan uzak tutar” felsefesiyle yazılmış bir kitap “Dünya Güzeli Fıstık Çamı”. Ona inananlar bilirler ki er ya da geç mutluluk kapılarını çalacaktır. Hatta hep inanılageldiği gibi hayat her zaman iniş ve çıkışlarla dolu olmayabilir. Kimbilir belki de çoğunlukla Asuman’ın ki gibi hep daha güzele doğru gidecektir…

“Dünya Güzeli Fıstık Çamı” Gönül Yaşar’ın ilk romanı; bir çocuğun gözünden hayata, sevgiye, dostluğa ve güvene dair sıcak, sade ve anlamlı bir anlatı. Mutluluğu, yaşı kaç olursa olsun insanın kendisinin yaratacağına inanılarak kaleme alınmış. Sürekli topluma empoze edilmeye çalışılan ve hayatın gerçekliği diye sunulan o “hayat hep olumsuzluklarla doludur” anlayışını tersyüz etmeye niyetli bir kitap.

HER ŞEYE RAĞMEN ÇOCUKLARINIZA İNANIN, İNANIN Kİ ONLAR DA SİZE SEVGİYLE İNANIP GÜVENSİNLER

Beyhan Şerifoğlu
TB Yayıncılık - Editör

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder